Min konsekvenslista Del 1

När man har ett missbruk och lever ute i det dyssiga missbrukslivet så följer en hel del konsekvenser med på köpet, alltså negativa. Vi har gått igenom det på behandlingen tidigare i år och nu har jag gjort det igen. Den har ändrats från förra gången jag gjorde den och det är ungefär 6-7 månader mellan.

Tänk att man hela tiden flyttar gränserna och tappar helt på vad som egentligen är normalt. Drogen och kriminalitet och jakten på pengar blir en vardag och det blir normalt för en, så det nyktra "svensson" livet blir läskigt och något nytt efter många år i missbruket. Hur börjar man leva normalt igen? Sist jag var här på stödboendet så "saknade" jag det kriminella livet, men det måste vara för att man är så van det och blir sån omställning i vardagen att göra rätt. Det är konstigt att man kan sakna det egentligen för det är ju bara en misär.

I konsekvenslistan går man in på olika områden så som känslomässiga, ekonomi, lagliga, relationer med mera. Jag kommer dela med mig av några konsekvenser utifrån mitt drogmissbruk och spelmissbruk när jag var i det. Och jag börjar med känslomässiga och mentala konsekvenser:

Blir känslokall, lätt irriterad, ledsen och blir deprimerad. Får psykoser och mani. Får falska känslor, som lycka och glad och jag isolerar mig i från omvärlden för att kunna droga och spela.

/Camilla

Gillar