Steg 1 Maktlöshet

Nu är jag inne på steg 1 i behandlingen som jag ska börja dela med mig av mina svar på frågorna som ställts. Steg 1 handlar om maktlöshet inför sitt beroende. Det har jag kommit i kontakt med när jag varit aktiv i missbruket många gånger för man tänjer på gränser och allt blir en vardag som en "normal" person skulle tycka vara hur konstigt som helst. Kriminalitet och jakten på pengar och droger bli en del av vardagen och när man är nykter kan man till och med sakna det livet ibland för att det är det man är van vid. Förändringar är läskigt och det normala svensson livet som jag en gång levt är så långt borta, men jag kämpar för att kunna komma dit igen :)

Vilka känslor hag jag svårt att klara av utan alkohol och droger - Jag flyr egentligen från alla negativa känslor, men de jag har svårast att hantera är sorg, ångest och skuld. Dom blir så påtagliga hos mig så när det kommer så har jag svårt att hantera det och vill bara ta till droger för jag kan inte och klarar inte av dom på något sätt. Väldigt svårt att förklara men jag får panik när de känslorna kommer.

Olika typer av beteenden jag har kopplat till min beroende personlighet är vell att jag kan vara väldigt manipulativ för att få som jag vill, men jag har nog inte riktigt kunna erkänt det för mig själv innan att jag varit så. Men jag tror man blir så automatiskt på nå vis. Det kanske hör till sjukdomen?


/Camilla

Gillar