Bipolär Sjukdom

Förra sommaren kom jag in på psykiatriska mottagningen efter lång vänte tid efter en remiss från vårdcentralen, jag ville göra en utredning ifall att det fanns några bakomliggande sjukdom som kan förklara mitt mående och varför jag druckit och drogat i många år. Men jag vet inte om det har något med saken att göra men det kan va bra och veta varför mitt mående är så upp och ner. Varför jag har 100 bollar i luften eller ligger i sängen och mår skit hur länge som helst.

Jag har aldrig tänkt att jag ska ha någon diagnos förens för 2-3 års sedan, eftersom det kan vara vanligt att man blir missbrukare om man har bakomliggande sjukdomar. Men nu när läkaren ringer eller att jag är på besök hos läkaren så frågar han jämnt hur jag mår och mått under tiden, och jag har svårt att tänka på hur jag haft det för jag har aldrig tänk så och jag är 28år nu så har aldrig tänkt på hur mina svängar är på 27år.

Vet väldigt lite om min diagnos, så borde läsa lite mer om den och försöka känna till mina perioder. Jag äter stämningsstabiliserande medicin nu och gjort det i omgångar sedan förra sommaren men jag har svårt att känna om det är någon skillnad. Men det kanske är skillnad.

/Camilla

Gillar