Min konsekvenslista Del 2

Igår postade jag första delen på min konsekvenslista som jag har fått under aktiva tiden i missbruket. Så nu ska jag fortsätta med flera delar från den listan. Mina ekonomiska konsekvenser av mitt missbruk är att jag struntar i räkningar, gör fel prioriteringar (Alltså köper droger eller spelar), Fått anmärkningar och massa skulder hos kronofogden på grund av lån, sms lån med mera.

Jag började för många år sedan att ta små lån för att täcka utgifter eller till mat, men eftersom jag fortfarande jobbade så kunde jag betala tillbaka lånen i tid osv. Men så dum jag var så började jag även att betala min dåvarande pojkväns skulder så att inte han skulle hamna i skiten med försena betalningar till olika kranar. Plus att jag tog alltid lite extra så att man kunde köpa droger och liknande. Så hamnade jag i en spiral med massa smålån här och var på grund av drog skulder och pengar till räkningar och hyra.

Det blev verkligen en ond spiral neråt och djupare in i skuldberget. Så tog jag ett jätte lån på en sida på ca 250 000kr för att betala alla små krediter och kunde leva loppan för 50 000kr av dom. En resa till Gran Canaria blev det och lite lyx prylar, efter jag kom hem från den resan fick jag en psykos och blev väldigt rädd så jag sökte hjälp via soc för att komma i väg på behandling och jag fick komma iväg, den ekonomiska biten har varit väldigt jobbig för mig för det har känt som att jag aldrig kommer kunna få ordning på den nu för alla korkade lån och misstag jag gjort i missbruket. Men jag har lärt mig att lagt dom tankarna på sidan och det kommer att gå bra med ekonomin bara jag får inkomst så kan jag söka skuldsanering igen och då tar det bara 5 år sen är jag skuldfri.

Tålamod och tid är det min ekonomi behöver för det kommer att ordna sig tillslut. Jag har ca 600 000kr i skulder idag med CSN lånet och alla små krediter plus obetalda fakturor och inkasso. Jag har haft otrolig panik över detta men nu vet jag vad jag ska göra och hur jag ska gå tillväga för att kunna få min ekonomi bra och bli skuldfri. :D


/Camilla

Gillar