Min konsekvenslista Del 6

Tänk att det blev 6 inlägg på min konsekvenslista som jag gjorde på öppenvården, men nu när jag bloggar om dessa frågor och påståenden kommer det in mycket tankar och funderingar medans jag skriver. Som det ser ut i mitt häfte så är det bara enstaka ord jag skrivit upp. Men det känns mycket bättre och dela med mig av dom och det är ju faktiskt en del av min historia och jag får själv mer insikt över vad som hänt och hur det kan bli igen eller till och med värre om jag skulle kliva ut i missbruket igen.

Ja olika relationskonsekvenser kan vara att jag får dålig kontakt med familjen och isolerar mig, vill inte de ska oroa sig i onödan och då blir det nästan automatiskt att man drar sig tillbaka från släkt och nyktra vänner. Jag har förlorat många vänner på grund av mitt missbruk, det är vell ingen "vanlig" människa som vill umgås med en pundare och man vill inte själv visa sig ute för man skäms. Om man har en partner så tär det väldigt mycket på relationen med dålig kommunikation och lögner och dåligt humör, man kan ofta känna sig sviken i många situationer.

Nu när jag är nykter har jag mycket bättre relation med både partner och familjen, och jag har faktiskt hitta nya nyktra vänner som jag verkligen hoppas att vi kommer fortsätta ses fast jag flyttar ifrån boendet snart :) Jag skulle egentligen kunna skriva mycket mer om alla delar på konsekvenslistan som jag bloggat om men jag håller det så här och delar med mig om lite saker. Det andra håller jag för mig själv och mina terapeuter.

/Camilla

Gillar